CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

fredag 21. desember 2007

Dag 27

Hedda er nå nesten infeksjonsfri! CRP'n var i dag på 7 og det er tilnærmet lik infeksjonsfri. Ser altså ut til at antibiotika'n virker som den skal, og det er jo virkelig bra. Steroidene som ble satt i går og i natt ser også ut til å ha sin virkning, for nå krever hun ikke like mye oksygen som tidligere. Hadde en ekkel runde i natt hvor hun krevde opp mot 100% oksygen, men heldigvis varte det ikke mer enn en halvtime før ting normaliserte seg igjen. I dag har hun slappet godt av og vært så stabil som hun ikke har vært på lenge. Fikk så se røntgenbildene fra de to siste dagene, og så da helt klart at det var stor forskjell. På godt og vondt. For det er jo slik at lungene er bygd opp av ulike lungelapper. To på venstre side og tre på høyre side. I går var alle ganske ganske grå og fortettede, men i dag kunne bildene vise at 4 av lappene var gode og delvis oksygenfylte. Dessverre var øvre høyre lungelapp veldig fortettet og i ganske dårlig forfatning. Dette likte ikke legene og har iverksatt tiltak for å løsnet opp også denne delen. Håper virkelig dette går bra slik at det ikke blir noen varig skade her.


Når det gjelder Decadron, steroidet, så har det ganske raskt effekt (etter et par timer) og varer flere dager. Så får vi håpe at dette virkelig var det som skulle hjelpe Hedda over denne vanskelige kneika.

Savannah er ellers altfor glad i mat... Hun har økt for mye i vekt på kort tid, så legene vil ikke øke den daglige dosen mer enda, selv om den egentlig skulle økes. Er visstnok vesentlig at man vokser i takt, både mtp lengde og vekt. Så vår lille dame er da... overvektig?? Tja, det går nok raskt over. Slipper i alle fall slankekur :-)

I dag var det ellers juleavslutning og endt varetelling på min arbeidsplass. Fikk ikke være med på det så da får jeg heller ønske alle arbeidskollegaer en riktig God Jul! Er jo så lenge siden en har vært på jobb at det skal bli veldig rart å komme tilbake igjen en gang. Snakket sammen om dette i dag, og fant ut at i morgen så er har vi vært her på sykehuset i 2 måneder... Er kanskje ikke akkurat noe å feire, men... Får spare feiringen et par dager for da blir jo Savannah og Hedda 1 måned!! Skal bli moro å se hele verden feire deres 1 måneds dag :-)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det var gode nyheter,og vi gleder oss over alle fremskritt for begge, selv om Savannah skulle bli litt for tung!!! Ønsker dere alle fire en fredelig og god natt! hilsen fra mor og far.

Anonym sa...

Det var dagens suverent beste nyhet at CRP-en var så lav!!Håper inderlig lille Hedda får slippe infeksjon ei stund framover nå, og at den siste lungelappen "livner" til.
Synes forresten de to skattene ligner på hverandre jeg :-)
Nattaklem fra Irene

Anonym sa...

Kjære Eldbjørg og Hans Roar.
Det har vært spennende å følge med dere disse ukene. Håper og ber om at framgangen må fortsette for begge jentene, og dere selv får kraft og styrke til å holde ut sykehustilværelsen.
Vi ønsker dere en riktig god jul og et godt nyttår !!
Vi kommer på besøk når dere er tilbake i Levanger.

Rigmor og Johannes

baby growth
babies