CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

fredag 28. desember 2007

Dag 34

Legene har de siste dagene justert ned respiratoren til Hedda for å henne nærmere og nærmere tidspunkt for å slutte med denne pustemaskinen. Men i dag ble det nok for mye. Plutselig krevde hun opp mot 90% oksygen og fikk PCO2 på over 13. Dvs. at hun ikke klarte å ta opp oksygenet så veldig bra og hadde problemer med å bli kvitt "utlufta" CO2. Så dermed måtte legene justere opp respiratoren litt igjen. Dette er nok mest sannsynlig bare en del av opp/ned-justeringsfasen vi nå er inne i for Hedda sin del. Det tar tid å henne av respiratoren, så dermed får vi bare smøre oss med tålmodighet og ikke gå for raskt frem. Hun krever nå 70% oksygen, men vi håper det går litt ned utover kvelden.

I dag fikk Eldbjørg ta ut Savannah for første gang på lenge. Siden hun enda ikke hadde blitt smittet av omgangs-syka så mente sykepleierne at det var ok. Savannah har så langt vært vårt "friske" lyspunkt i hverdagen, men mens hun i dag lå ute så fikk hun kraftige sat.fall (fall i oksygenopptaket) og ganske lav hjerterytme. Krevde en god del oksygen og lignet ikke helt på seg selv. Ikke rart Eldbjørg også ble urolig da. Følte på en måte at det var nok at Hedda står for spenningen i hverdagen, og ønsket ikke å oppleve noe tilsvarende for Savannah også. Det ble rekvirert blodprøver med en gang, og nå litt utpå kvelden så fikk vi svar på de. Heldigvis var CRP'en negativ så hun har dermed ingen infeksjon. Men med en HB på under 8 (mål for blodmengde i kroppen, og bør vel strengt tatt i alle fall være rundt 10-12) så var det klart at hun hadde for lite blod. Fikk dermed med en gang satt i gang en blodoverføring på 30ml blod. Da blir nok dama litt friskere og forhåpentligvis så er det dette som skal til for å henne tilbake til sitt gamle stabile "jeg".

Ellers en godnyhet. Hedda har startet med måltider! Ikke fulle måltider nei, så hun får det aller meste på drypp fremdeles, men hun får deler av maten fordelt på måltider. Altså en sånn halvveis løsning. Det er jo i utgangspunktet helt utrolig at hun faktisk klarer å ta opp all den maten hun får servert i magen, og at hun nå i tillegg får forsøke med måltider er nesten rart. Men hun ser ut til å takle det bra, og det er virkelig ei dame som forbauser både leger og sykepleiere. For hun ser uforskammet frisk og fin ut til å være så dårlig som hun er. Så får vi håpe at måltidene går greit utover også!

1 kommentarer:

Anonym sa...

Glede og spenning går hånd i hånd for de to små - og for oss som er rundt. Godt det finnes både blod og oksygen de kan få når de trenger!
Det ble ekstra meningsfylt å gi blod på St. Olav idag (selv om det sikkert ikke er mitt blod Savannah har fått :-)) Godt vi kan hjelpe både små og store ved å være blodgivere, folkens!!
Ellers er jeg imponert over bloggen, stilig med den vekstkurven, søkemotoren og bildeserien! Det er også veldig bra at det finnes internett i Mjøndalen, ettersom jeg drar dit imorgen :-)

God klem til dere alle 4

baby growth
babies