CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

lørdag 15. desember 2007

Dag 20

Sein oppdatering i kveld. Faktisk så sein at klokka har passert midnatt og det har egentlig blitt dag 21... Men, men. Bedre sent enn aldri. Har nemlig vært ute av sykehuset i ettermiddag og kveld, ja nærmere bestemt på Levanger og hjemme på Bergan! Hedda var såpass stabil i dag at etter samråd med lege og sykepleier så bestemte vi oss for å ta en tur hjem. Var greit å få sett over posten, sortert ut noe regninger og fått ordnet litt til jul. Og ikke minst: Slappe av! Det å få sette seg ned i sin egen go'stol og bare eksistere - DET var godt det! Men nå er vi altså tilbake i Trondheim og tar en rask oppsummering av dagen.

Savannah fikk sitt livs første møte med julenissen i dag. Usikker på om hun for ettertiden vil bære sterke minner om dette møtet, men nissen var i alle fall hyggelig og gav både Hedda og Savannah en pakke. Fine glassengler. Skal kanskje ikke åpne disse pakkene før på juleaften? Uansett. Takk for gaven nissen og alle dens medhjelpere ;-)


Hedda ble i dag lagt tilbake på høyfrekvent-respirator, men denne gangen er det ikke noe kritisk og alvorlig ved det. Det er bare det at hun puster tilnærmet perfekt når hun er våken og 'i farta', mens hun ikke puster i det hele tatt mens hun sover. Og som jo de fleste vet så sover en sånn liten skapning helt utrolig mye. Og når vi også vet at det å puste er ganske så viktig så er det altså noe ganske viktig som hun svært ofte glemmer å gjøre... Legene vurderte dermed hennes trykkbehov (skal ikke engang forsøke å forklare dette, for da blir dette innlegget altfor langt...) slik at en høyfrekvent respirator ville være mer skånsom for henne. Etter en del innstillinger og røntgen så ser det nå ut til at lungene får den hjelpen de trenger, og hun får dermed slappe godt av når hun sover. Det blir da heller ikke aktuelt å ta henne over til BiPAP før etter helgen såfremt hun ikke viser stor fremgang i morgen.

Infeksjonen som vi nå hadde håpet var overstått, har dessverre blusset opp igjen. Ikke i en alvorlig skala, men for den som er såpass liten så kan en ganske liten infeksjon oppleves som ganske stor! Så dermed får hun fra i dag av en mye mer bredspektret antibiotika i håp om å ta knekken på denne infeksjonen en gang for a... eller i alle fall for denne gang...

Hva er det du oftest har i overflod av når du er syk og har en infeksjon som f.eks. forkjølelse eller lungebetennelse? Nei, jeg tenker da ikke på mange mulige unnskyldninger for IKKE å vaske gulvet... Men heller på slim og snørr. Og det har også Hedda. Så ganske ofte så må sykepleier ned via tuben og til lungene for å suge opp dette. Rett etter at dette er gjort så hører vi at lungene lyder som normalt igjen og verdiene hennes blir mye bedre. Greit når en vet hva som kan være med å lette tilværelsen hennes.

Nå tror jeg det er kveld, men før tannpuss så følger vi Savannah sitt eksempel i dag:

Grip en pepperkake-gris og vent på jula! Ha en fin natt alle sammen!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hei til dere alle!
Kan tenke meg det var godt å få komme hjem en tur. Ingenting er vel som sin egen gostol:)
Godt å lese at Hedda er stabli, så får vi bare håpe og be om at hun blir sterkere for hver dag som går. Jeg er helt enig med Savannha at en pepperkakegris er tingen. Utrolig artig bilde:)
Da håper jeg at dere får en rolig helg, men masse framgang. Hils Eldbjørg.
Ønsker dere fortsatt en fin førjulstid.
Klem fra Trine og gutte-gjengen

Stina sa...

Det var bare det skjønneste bildet av Savannah som holdt pepperkakgrisen - så utrolig hærlig liten venn. Flott å se Eldbjørg også; vi savner dere!
Kjekt å høre om Hedda, at ting går riktig vei. Lo litt når du skrev om godstolen...hehe...kjent igjen den ja. Borte bra men hjemme best;) tenker det skal bli godt for dere å komme hjem - selv om dere kanskje ikke vet når det blir akkurat nå. Vi tenker kjempe masse på dere og husker på dere i bønn.
Stooooore og mange gode klemmer fra oss begge:p

baby growth
babies