CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

tirsdag 11. desember 2007

Dag 17

Var hos nyrespesialist fra morgenen av i dag. Legene lurte jo på om det var en nyresykdom hos Eldbjørg som kunne ha bidratt til det høye blodtrykket under svangerskapet. Så i går tok vi en del blodprøver og i dag fikk vi høre resultatet. Og det var oppløftende! Slik det er nå så ser det ikke ut til å være noe feil med nyrene. Fikk igjen redusere litt medisin så nå føles det virkelig som om det går rett veien. Skal ikke foreta flere undersøkelser før etter nyttår, så nå slapper vi av mer for dette. Blodtrykket går rett vei (hmm.... går ikke trykket i blodet alltid rett vei?...) og er med andre ord ganske normalt. Hurra!

De små fikk besøk av sin farmor og farfar. Var nok trivelig å se igjen barnebarna ja. Og jammen hadde farmor med et nytt strikkeprosjekt. Tøffe sokker og votter i korrekte farger. Nå blir det et fargerikt liv så snart de små kommer ut i åpen kuvøse ja! Og for de som husker de tidligere sokkene, så kan vi si at disse sokkene er enda litt mindre. Og som seg hør og bør så er Hedda sine litt mindre enn Savannah sine. Tøft!


Savannah har i dag blitt 1240 gram og har da tatt igjen fødselsvekta. Gratulerer! Og maten går jammen unna. Skjønner ikke hvem hun har det fra... I løpet av en halvtime så får hun 18ml, og når vi så sjekker hvor mye som ikke er fordøyd 1 time etter måltidet, så er det 0 ml! Her blir det en skikkelig god klubb- og duppe-spiser ja!

Hedda har også hatt en fin ettermiddag. Tåler nå ganske bra at vi skifter bleie og holder hånden på henne. Ligger jevnt på 45-65% oksygen og det er ikke så verst akkurat nå. Også hun fordøyer maten bra, men går fortsatt på en del intravenøst for å avlaste mage/tarm. Hun er ferdig med første medisinelle runde i forsøket på å lukke duktus (blodåre i hjertet), men hvor bra det har gått får vi ikke vite før tidligst i morgen eller torsdag. Røntgen av lungene hadde i dag dessverre en litt feil vinkel slik at de ikke kunne se om fremgangen var stor eller liten, men de kunne i alle fall fortelle at det var en fremgang. Lungene ser fremdeles ikke helt bra ut, men det kan vi jo heller ikke forvente så raskt. Hun produserer veldig mye slim, og det gjør raskt en liten kropp veldig utkjørt. Ser at det blir tungt for henne etter en stund, så da må suget frem og slim fjernes. Da blir livet raskt bedre å leve og hun trenger bare 40% oksygen. Dessverre varer det ikke så lenge, men vi tar vare på alle de gode minuttene vi får nå.

Generelt så har altså denne dagen vært fin. Hedda har en veldig lang vei igjen å gå ja, men det går rett vei og det er nok for oss akkurat nå.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Hei!!
Godt å se at det går bedre m Hedda! Hun er jo en skikkelig tøffing:) Godt å se at Eldbjørg blir i bedre form og at Savannah spiser godt og legger på seg!

Anonym sa...

Gode nyheter for alle tre jentene dine idag, Hans Roar! Jammen er det deg vel unt, og en stor, stor lettelse å lese :-) Mange har en lang vei å gå (før de når målet --- eller før de kan gå videre på veien?). Hedda kan vise seg å overgå eller forbigå de fleste, selv om hun fikk en usedvanlig tøff start. Hold motet oppe!

baby growth
babies