CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

mandag 17. desember 2007

Dag 23

Nå begynner vi virkelig å se at Savannah har blitt en stor jente! 1345 gram og en fin stigende vektkurve. Men det som er enda mer spennende er at hun begynner å justere sin egen kroppstemperatur godt selv. De siste dagene har vi vært nødt til å justere ned kuvøsetemperaturen flere grader, og det er et positivt tegn. I tillegg er mengden oksygen og flow (det trykket som oksygenet trykkes inn i henne med - eller for å si det sånn: Kraften av den motvinden hun puster i) justert ned, og i natt lå hun faktisk lange perioder med bare 21% oksygen. Det er altså, for de som ikke kan sin sykepleie eller fysikk, det samme som vanlig luft. Det vil igjen si at hun i disse periodene faktisk kunne vært uten CPAP. I tillegg har hun nå gått over til 8 måltider á 30 ml pr dag. Alt dette tilsammen viser at hun nå er på god tur ut av kuvøsen og over i en åpen kuvøse. Kanskje allerede denne eller neste uke! Skal normalt ha passert 1500-1700 gram, men vi får se hvordan hun stabiliserer seg på lavt oksygenforbruk. Uansett så er hun nå karakterisert som en stor jente av alle her. Stødig som banken! (ikke tenk Terra nå...)

Hedda har nok dessverre litt lenger vei igjen for å komme helt dit Savannah er i dag, men hun kommer etter! Legger godt på seg og vekta viste 1040 gram i dag. Bra! Ikke noen stor fremgang sånn ellers for hennes del. Stabil på sin måte, men med verdier som hopper en del frem og tilbake. Hvordan det står til med hennes infeksjon vet vi ikke før i morgen da den prøven ikke ble tatt i dag. Ultralyden i dag viste egentlig ikke noe nytt siden sist. Blodåren er smal og tynn på en side og litt bredere på den andre. Ikke at dette utgjør store størrelser uansett, men i alle fall mente kardiologen i dag at det ikke var noe som tydet på at hun strevde med denne blodåren. Legene er fortsatt usikre, men avventer til torsdag for å se utviklingen på den. Blir nok en ny ultralyd da. Dessverre har ikke Hedda den fremgangen hun egentlig burde hatt, så de spekulerer litt på hva som kan være årsaken. Men som tidligere sagt, så er det aller viktigste at hun vokser og blir større. Så da får vi ta tiden til hjelp.

Var en raskt tur til Trondheim sentrum i dag for å se på innmat til barnevogn. Ble nesten hekta da vi så det andre tvillingforeldreparet med sin vogn forleden. Måtte derfor se litt på det samt se om vi kunne finne en liten body til Savannah. Gleder oss jo til åpen kuvøse :-) Ikke så mange butikker som har barneklær i størrelse 40-44... Merkelig... Ser ikke ut til å være en stor kundegruppe nei. Ja, ja. Fant i alle fall litt, og de trenger jo ikke akkurat så mye. Skal bli spennende å ha på de klær! En gang om en stund... Men det kommer! Og da skal jeg love det kommer bilder her også!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hei! Lenge siden vi har gitt lyd fra oss nå, men vi følger like mye med dere! Arti å se hvordan de vokser:)
Vi nyter sol og late dager i Peru nå...ahhhh. Gleder oss til å se dere igjen om ei stund!
Varme tanker fra Iren og Daniel

Anonym sa...

Jeg følger spent med dere så og si hver dag, det er lærerikt selv for en jordmor å følge med i dine forklaringer Hans Roar. Gleder meg med dere over framgang hos begge jentene, og vi er mange som følger dere i våre bønner! det blir en spennende jul for dere og også for oss andre!! er sikker på at jentene vil like julesangene!!
Gode og varme tanker fra LIV O

baby growth
babies